sporten-na-bevalling-mothers-in-motion.jpg
Wil je meer weten of heb je vragen? We helpen je graag verder

Contact & FAQ

Kom gerust langs of neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier verderop deze pagina. Ben je op zoek naar een snel antwoord op je vraag? Check dan de antwoorden op onze meestgestelde vragen.

Even langskomen?

2e Sint-Janshof 8,
3011 SG Rotterdam

Whatsappen

Bereik ons eenvoudig op WhatsApp:

Stuur een mailtje

Natuurlijk kun je ook gewoon een mailtje naar ons sturen:

Veelgestelde vragen Heb je vragen? Bekijk de antwoorden

Veel van de lichamelijke klachten na een bevalling kunnen gedurende de zwangerschap al voorkomen worden door goede begeleiding en effectief sporten. Je gaat fitter je bevalling en herstel tegemoet. En geloof ons, dat maakt een wereld van verschil.

Dit verschilt van persoon tot persoon. Sommige vrouwen ervaren geen klachten tijdens hun zwangerschap, terwijl anderen al aan het begin van hun zwangerschap klachten krijgen. Soms is er een aanleiding voor, maar soms ook niet. Belangrijk is dat als je lichamelijke klachten krijgt, je meteen een specialist zoals Mothers in Motion raadpleegt. Klachten horen er namelijk niet standaard bij!

Als je vroeg in je zwangerschap begint kun je fysiek een voorsprong maken en ga je fitter je zwangerschap door. Oftewel, je kunt meer belast worden zonder lichamelijke klachten terwijl je baby groeit. In dat geval is het zeker haalbaar om tot de dag van je bevalling te sporten.

Om sterker te worden en optimaal resultaat te bereiken raden we aan om minimaal 2 keer per week goed te sporten, met een maximum van 4 keer per week zodat je je lichaam ook genoeg rust kunt geven om te herstellen. 

Tot de 12 weken mag je in principe blijven sporten zoals je dit al deed. Blijf wel altijd verstandig nadenken. Na de 12 weken is het raadzaam om volgens een aangepast trainingsschema te trainen onder begeleiding van specialisten die zich richten op sporten tijdens de zwangerschap en verstand hebben van de anatomie en fysiologie van de zwangere vrouw. 

Een sterke bekkenbodem draagt bij aan een goede lichaamsstabiliteit, of je nu zwanger bent of niet. Het trainen van je bekkenbodem helpt bij het verbeteren van de controle, kracht en elasticiteit van je bekkenbodemspier.

Welke oefeningen voor jou geschikt zijn, hangt af van de conditie en functionaliteit van je bekkenbodem. Ga daarom niet zomaar aan de slag met oefeningen, maar laat je altijd adviseren door een professional zoals Mothers in Motion. Ons algemene advies is te beginnen met een simpele oefening zoals, 5 seconden aanspannen en daarna ontspannen. Voelt je dit niet goed of weet je niet goed wat je doet? Ga dan niet verder, maar zoek onze hulp.

Of het slim is om te stoppen met werken bij bekkeninstabiliteit is afhankelijk van welk werk je doet. Sta jij de hele dag op je voeten, dan is het veel zwaarder dan wanneer het werk en je houding afwisselend is. Dit geldt andersom ook voor zitten. Je kunt wel werken, maar wissel af met je houding.  

Heb je zelf het gevoel dat je door bekkeninstabiliteit niet kan werken? Ga dan het gesprek aan met de bedrijfsarts. Mothers in Motion kan je hierin ondersteunen en de juiste diagnose/situatie bespreken met de bedrijfsarts.

In het geval van bekkeninstabiliteit terwijl je zwanger bent, raden we ten strengste af om zelf aan de slag te gaan met oefeningen. Welke oefeningen jij specifiek nodig hebt, komt heel precies; net als de uitvoering ervan. Dit om verergering te voorkomen. Bij Mothers in Motion weten we precies wat je wel en niet mag doen en begeleiden we je stap-voor-stap richting herstel.

Direct contact
Stuur ons een berichtje
0 / 300
Dit formulier wordt beschermd middels reCAPTCHA de Google Privacy Statement en voorwaarden zijn hierbij van toepassing.