Gespecialiseerde prenatale en postnatale trainingen, behandelingen en begeleiding.

  2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam    Stuur Whatsapp     |     

Zwangerschapscursus:
Live in Rotterdam of online

In een 5-delige praktische, (online) zwangerschapscursus word je fysiek en mentaal voorbereid op de bevalling. Zaken als ademhalingstechnieken, bekkenbodemtraining, het voorkomen van beschadiging aan buikwand of bekkenbodem tijdens de bevalling komen aan bod. 

De zwangerschapscursus wordt (online en/of live in Rotterdam) verzorgd door bekkenfysiotherapeut Stephanie Leyh en zijn het resultaat van ruim 20 jaar opleiding en ervaring in pre- en postnatale zorg. Al duizenden vrouwen begeleidde ze naar een fitte zwangerschap en soepele bevalling!

Zwangerschapscursus Rotterdam

Vrouwen hoeven geen pijn te ervaren en moeten zich fit kunnen voelen tijdens hun zwangerschap

Stephanie: “Het is mijn doel om de levens te verbeteren van (zwangere) vrouwen. Ik ben er diep van overtuigd dat met de juiste begeleiding en voorbereiding, vrouwen geen pijn hoeven ervaren en zich fit moeten kunnen voelen tijdens hun zwangerschap. 

Dat een bevalling vlekkeloos kan verlopen en dat jonge moeders hierdoor meer kunnen genieten van hun pasgeboren baby. Bovendien zou geen enkele vrouw incontinentie na de bevalling moeten accepteren. Het is mijn missie om deze boodschap overal bekend te maken."

5 lessen om je voor te bereiden op bevalling en postnataal herstel

Volg de lessen in onze praktijk of comfortabel vanuit huis via ZOOM.

1-training.jpg

1. BESCHERM je bekkenbodem en buikspieren

Hoe kun je je buikspieren tijdens de zwangerschap beschermen en schade aan de bekkenbodem tijdens de bevalling voorkomen? Dit is één van Mother-in-Motion's "signature" workshops! (meer informatie)

  

Voordelen van deze workshop:

 • Gedetailleerde uitleg van de anatomie en functie van de bekkenbodem en de buikspieren.
 • Preventieve bekken- en buikspiertechnieken om je zwangerschap en bevalling te optimaliseren, waardoor de kracht toeneemt voor een asymptomatische "diastase".
 • Live uitleg van effectieve oefeningen voor de bekkenbodem en buikspieren.
2-bevalling.jpg

2. ONTDEK wat je moet weten over de bevalling & pijnverlichting

Wat gebeurt er tijdens een bevalling? En hoe kun je je natuurlijke hulpbronnen beter benutten en energie besparen om je bevalling optimaal door te komen? Deze workshop omvat een gastbijdrage van deskundige adviseur en verloskundige anesthesieaanbieder, Roseann Diehl, PhD, DNP, CRNA. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als anesthesieaanbieder en docent. (meer informatie)

  

Voordelen van deze workshop:

 • Leer over de actuele opties voor pijnverlichting tijdens de bevalling.
 • Hormonale veranderingen tijdens verschillende fasen en hoe je met deze natuurlijke krachtige verschijnselen kunt omgaan om de bevalling zo goed mogelijk te beleven.
 • Praktische tips, houdingsadvies en handige hulpmiddelen voor verschillende stadia, waardoor een soepelere bevalling ontstaat.
online-workshops-ademhaling.jpg

3. ONTWIKKEL functionele ademhalingstechnieken voor optimale zuurstoftoevoer voor jou en je baby

Wat is het beste ademhalingstechniek voor optimale zuurstofniveaus voor jou en je baby tijdens je hele zwangerschap en tijdens alle fasen van de bevalling? Deze workshop maakt gebruik van de principes van de Capno Trainer® en respiratoire psychofysiologie. (meer informatie)

  

Voordelen van deze workshop:

 • Word je bewust van je eigen ademhalingsgedrag en leer hoe je je techniek kunt aanpassen voor maximale zuurstoftoevoer.
 • Begrijp het voordeel van weefseloxygenatie tijdens de zwangerschap en het positieve effect op de uiteindelijk prestatie.
 • Train aangepaste ademhalingstechnieken voor alle fasen van de bevalling om maximale zuurstofopname en een meer "ontspannen" bevalling mogelijk te maken.
4-kraam-tijd.jpg

4. BEVORDER het postnatale herstel van bekken-buik-core

Hoe bereid je je voor op het meest effectieve herstel na de bevalling - wat je nu moet weten. Deze workshop vertelt je alles "wat je vriendinnen je niet hebben verteld". Het zijn de postnatale do's en don'ts. (meer informatie)

  

Voordelen van deze workshop:

 • Loop van week tot week door de eerste 6 weken van de postnataal herstelperiode.
 • Ontvang professioneel advies om je genezing te ondersteunen: incontinentie, verzakking, vaginale pijn, nek- en rugpijn, diastase, bekkenbodemstoornissen, aambeien en andere ongemakken.
 • Leer over praktische, veilige bekkenbodem- en buikoefeningen die je al tijdens de eerste 6 weken kunt doen. Ontdek wat je van de periode daarna kunt verwachten: "Wanneer kan ik weer gaan hardlopen?" Wat zijn waarschuwingssignalen van 'te veel doen' en mogelijk overbelasting van je bekkenbodem of buikspieren?
5-partnersles.jpg

5. VERSTERK je partner met kennis om je te helpen tijdens bevalling & herstel

Hoe kan je partner je het beste ondersteunen tijdens de bevalling en het herstel? Deze workshop wordt door jullie beiden bijgewoond, maar is speciaal ontworpen voor je partner. Met deze workshop zorg je dat je partner goed voorbereid is om DE "helpende hand" te zijn tijdens de bevalling en het herstel, zodat er een optimale interactie tussen jullie beiden is.  (meer informatie)

  

Voordelen van deze workshop:

 • Deskundige informatie voor de partner met betrekking tot alle fasen van de bevalling, waardoor een dieper begrip ontstaat van het verloop en de mogelijke ondersteuning.
 • Praktische technieken voor partners om pijn te verzachten en je te helpen ontspannen.
 • Adviezen voor de partner over de eerste 6 weken na de bevalling, voor jouw herstel en de beste start voor je pasgeboren baby.

Volg de volledige 5-delige cursus en profiteer van 10% korting

De Mothers in Motion prenatale lessen kúnnen los worden gevolgd, maar zijn ontwikkeld als serie.We adviseren elke aanstaande moeder om de hele zwangerschapscursus te volgen en bieden daarom een pakketprijs aan van € 270,- (10% korting). 

Ik wil 1 les volgen voor 60 euro*

1. BESCHERM je bekkenbodem en buikspieren
of
2. ONTDEK wat je moet weten over de bevalling & pijnverlichting
of
3. ONTWIKKEL functionele ademhalingstechnieken voor optimale zuurstoftoevoer voor jou en je baby
of
4. BEVORDER het postnatale herstel van bekken-buik-core
of
5. VERSTERK je partner met kennis om je te helpen tijdens bevalling & herstel

Ja, ik wil meedoen

Ik wil ALLE lessen volgen met alle kennis, oefeningen en inzichten om zwangerschap, bevalling en herstel optimaal en en zonder complicaties te beleven. 

Pakketprijs
5-delige Mothers in Motion zwangerschapscursus,
nu voor maar 270 euro*!
Dit is een korting van 10%

Startdata
09.07.2024
15.10.2024

Ja, ik wil meedoen

(Als een datum in de reeks niet uitkomt, kun je de desbetreffende les altijd later inhalen.)
* Vaak (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekering.

Meer training en begeleiding?

Heb je specifieke klachten of vragen die je graag één-op-één met Stepanie wilt bespreken? 
Stuur een Whatsapp bericht of neem contact op om een consult te plannen.