Gespecialiseerde prenatale en postnatale trainingen, behandelingen en begeleiding.

  2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam    Stuur Whatsapp     |     

Prenatale echografie van de buikspieren

Verkeerd gebruik van de buikspieren gedurende de zwangerschap kan (onherstelbare) schade aan de buikwand veroorzaken, zoals een navelbreuk of sterk uitgerekte buikwand. Een echografie geeft inzicht in de staat en het gebruik van de buikspieren. Hierdoor zie je precies hoe je je buikspieren op de correcte manier kunt gebruiken.

Echografie van de buikspieren  Rotterdam
_77A8147.jpg

Prenatale echografie

Je kunt bij Mothers in Motion Rotterdam terecht bij getrainde experts voor een echografie van de buikspieren. Hiermee krijg je direct inzicht in hoe je de buikspieren kunt gebruiken en aanspannen op de correcte manier. Dit is bio-feedback voor je buikspieren en zal je helpen de buikspieren effectief en veilig te trainen tijdens de zwangerschap. De techniek van de echografie die wij gebruiken is dezelfde als reguliere echo's tijdens je zwangerschap, dus volledig veilig voor je baby. 

Hoe gaat een echografie?

Een echografie begint met een korte intake. We leggen aan de hand van foto's uit hoe je buikspieren zijn opgebouwd en welke het belangrijkst zijn en waarom. Vervolgens maken we een echo  van zowel de linker als van de rechter kant. Je wordt gevraagd een aantal keer aan te spannen en te ontspannen. Eventueel in mogelijk verschillende posities. Je kan tijdens de echografie zelf meekijken en precies zien wat er gebeurt. Realtime is bio-feedback van je lichaam! 

Interesse in een prenatale echografie van de buikspieren?

Bel 010 217 9340 stuur een bericht naar info@mothersinmotion.nl 
of loop even binnen bij onze praktijk voor informatie of het maken van een afspraak.