Gespecialiseerde prenatale en postnatale trainingen, behandelingen en begeleiding.

  2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam    Stuur Whatsapp     |     

Sport & begeleiding tijdens de zwangerschap (vanaf week 12!)

Met ons zwangerschaps sportabonnement kun je voor onbeperkt deelnemen aan verschillende specialistische groepslessen, of (onder begeleiding) trainen in onze fitnessruimte. We bieden daarnaast personal training, small group training, (bekken) fysiotherapie, online workshops en verschillende prenatale combinatiepakketten aan om je fit en klachtenvrij door zwangerschap en bevalling te helpen. Neem contact op voor een gratis proefles, dan bespreken we daarna hoe jouw ideale "ready-for-delivery" trainingsprogramma eruit ziet.
Plan een gratis proefles

mothers-in-motion-05.png

prenatale-pakketten_sm_NL.png

Sport & begeleiding tijdens de zwangerschap:

Mothers in Motion biedt brede prenatale zorg. Bespreek tijdens een kennismakingsgesprek wat voor jóu van belang is!

intake en persoonlijk traiingsprogramma

Intake & fysieke analyse voor een veilige, fitte zwangerschap

De prioriteit van het Mothers in Motion’s programma is om op een veilige en verantwoorde manier te trainen en klachten als pijn of bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit te voorkomen. Om dit te bereiken wordt je voorafgaand aan je training uitgenodigd voor een prenatale intake, die inzicht moet geven in jouw uitgangssituatie. Tijdens deze intake wordt een uitgebreide analyse uitgevoerd van je lichaam, waarbij je (medische en/of sport) voorgeschiedenis wordt geïnvetariseerd en je gewrichts- en spierfunctie (lengte, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid) worden getest. Deze fysieke analyse is noodzakelijk voor het opstellen van jouw persoonlijke trainingsprogramma en voor het bereiken van - voor jou - optimaal resultaat.

prenataal traningsschema

Sport start-up: Sportinstructie & personal training

Om effectief én veilig te trainen is het belangrijk dat oefeningen technisch correct worden uitgevoerd. De veiligheid van jou en je baby staan voor ons bovenaan!
Tijdens de Sport Start-Up krijg je 2 individuele personal trainingssessies. Tijdens deze sessies leren we je de belangrijkste basisoefeningen (die ook in de groepslessen veel voorkomen) begrijpen en optimaal uitvoeren. Bij de sessies wordt gebruik gemaakt van spiegels voor directe visuele feedback.Tijdens de personal trainingsessies wordt gelet op een goede houding en uitvoering en wordt uitgelegd welk effect de oefeningen moeten hebben. 

echografie.png

Prenatale echografie van de buikspieren

Het correct gebruiken en trainen van de (diepste) buikspier tijdens de zwangerschap kan schade aan de buikwand voorkómen. Denk hierbij aan zaken als een uitgerekte buikwand, een splitsing van de rechte buikspieren (diastase), een navelbreuk of extra druk op de organen in het bekken. Als onderdeel van het Mothers in Motion stappenplan krijg je door middel van een prenatale echografie van de buikspieren meer inzicht in de anatomie van de buikspieren. Tijdens een speciale buikspiertraining leer je onder echogeleide (biofeedback) de juiste spier op de correcte manier aan te spannen in de verschillende posities, te weten in ruglig, zit en stand. 

Prenatale workshops: voorbereiding op de bevalling

Online zwangerschapscursus: voorbereiding op de bevalling

Mothers in Motion biedt een online zwangerschapscursus aan ter voorbereiding op je bevalling. In deze workshops krijg je praktische tips, informatie en oefeningen om tijdens je zwangerschap en bevalling toe te passen. Alle workshops zijn erop gericht zo fit en klachtenvrij mogelijk je zwangerschap en bevalling door te komen én na de bevalling snel en zo goed mogelijk te herstellen. Voor een optimaal resultaat kan de eerste workshop het best vroeg in de zwangerschap worden gevolgd. De workshops 2 t/m 5 worden doorgaans gestart vanaf week 30. Klik hier voor actuele workshopdata.

online-workshops-ademhaling.jpg

Ademhalingstechniek: Online analyse en training

Veel mensen ontwikkelen door de jaren heen een slechte ademhalingstechniek. Dit kan een breed scala aan fysieke en mentale klachten veroorzaken. Tijdens een zwangerschap en bevalling is optimale zuurstofopname van levensbelang voor jou en je kindje. Met behulp van onze capnotrainer kunnen we in een persoonlijke live interactieve webinarsessie je ademhaling analyseren en trainen. Lees meer.

sporten tijdens de zwangerschap, Rotterdam

Onbeperkt fitness en groepslessen

Als je lid bent van Mothers in Motion kun je bij onze sportschool in centrum Rotterdam onbeperkt deelnemenen aan onze groepslessen speciaal voor zwangeren. Deze lessen zijn ontwikkeld om conditie, kracht en flexibileit te trainen en gericht op die spiergroepen die het tijdens de zwangerschap en bevalling het zwaarst te verduren krijgen. Preventie van klachten en het mogelijk maken van een voorspoedig herstel na de bevalling staan hierbij centraal. De expertise van de docent(en) en de variatie in kracht- en conditie oefeningen zorgen er voor altijd veilig traint, maar wel met pit! Daarnaast ben je altijd welkom om met onbeperkt zelfstandig of onder begeleiding te trainen in onze fitnessruimte. Je kunt zelf een keuze maken die het beste past bij jouw voorkeur én agenda en zo vaak komen als je wilt!  

Kosten & kennismaking

Onbeperkt groepslessen & fitness tijdens de zwangerschap €75,- p/m
Prenataal stappenplan (alle stappen) "Compleet" € 762,
Prenataal stappenplan (stap 1, 4 & 5) "Essentials" € 594,

Je kunt ook een 'à la carte' keuze maken uit onze diensten. Wel is "bekkenbodem, rug & buik check-up" een verplichte en onmisbare eerste intake, om verantwoorde en effectieve training te kunnen garanderen. 
 
Stuur een Whatsapp bericht voor informatie of neem contact op om een kennismaking of gratis proefles te plannen.

Plan een gratis proefles