Gespecialiseerde prenatale en postnatale trainingen, behandelingen en begeleiding.

  2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam    Stuur Whatsapp     |     

Postnatale echografie van de buikspieren

Tijdens een zwangerschap en bevalling hebben de buikwandspieren het zwaar te verduren. Om een betrouwbaar beeld te krijgen van eventuele opgelopen schade én effectief te werken aan herstel, kun je na de bevalling een echografie van de buikspieren laten maken door één van de experts van Mothers in Motion Rotterdam.

back-in-shape-bekkenfysiotherapie-na-de-bevalling.png
_77A8151.jpg

Postnatale echografie

Tijdens een zwangerschap en bevalling kunnen de buikspieren verzwakt of beschadigd raken. Beschadigingen (rupturen) aan de buikspieren of een navelbreuk kunnen effectief worden gesignaleerd met een echografie van de buikspieren. We kunnen exact bekijken of de buikspieren nog intact zijn en naar behoren functioneren. Ook kunnen we zo goed vaststellen wat er eventueel aan herstellende training of therapie nodig is om snel weer op het gewenste niveau te zijn en als vanouds je favoriete sporten te kunnen beoefenen. 

Hoe gaat een echografie?

Een echografie begint met een korte intake. Als het je eerste keer is leggen we aan de hand van foto's uit hoe je buikspieren zijn opgebouwd en welke het belangrijkst zijn en waarom. Vervolgens maken we een echo van zowel de linker als van de rechter kant. Je wordt gevraagd een aantal keer aan te spannen en te ontspannen. Eventueel in mogelijk verschillende posities. Je kan tijdens de echografie zelf meekijken en precies zien wat er gebeurt. Realtime is bio-feedback van je lichaam! 

Na de postnatale echografie van de buikspieren

  • Heb je de kennis om heel specifiek je buikspieren te kunnen aanspannen op de juiste manier en met de juiste intensiteit 
  • Weet je zeker of je enige schade hebt die een belemmering kan zijn voor het volledige gebruik van je buikspieren en voorkomen dat je helemaal weer je favoriete sport kan doen. 

Interesse in een postnatale echografie van de buikspieren?

Bel 010 217 9340, stuur een bericht naar info@mothersinmotion.nl 
of loop even binnen bij onze praktijk voor informatie of het maken van een afspraak.