Gespecialiseerde prenatale en postnatale trainingen, behandelingen en begeleiding.

  2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam    Stuur Whatsapp     |     

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie zorgt ervoor dat na de bevalling de bekken, lage rug, en de spieren van de vagina en buikspieren weer optimaal functioneren. Veel vrouwen nemen klachten in de bekkenstreek voor lief omdat ze denken dat dat soort zaken nu eenmaal bij een zwangerschap en bevalling horen. Dat klopt niet!

sport-en-fysiotherapie-tijdens-de-zwangerschap-rotterdam.png
_77A8339-2.jpg

Veelvoorkomende klachten na een bevalling

  • Heb je pijn in je bekkenstreek, in je rug of nek, in je billen, schaambeen of stuit?
  • Heb je pijn in je bovenrug en/of nek regio?
  • Heb je urine-incontinentie, of moeite om je plas op te houden?
  • Heb je een zwaar gevoel in je onderbuik, alsof je weer moet bevallen?
  • Heb je een instabiel gevoel in je bekkenstreek of merk je dat je buikspieren sinds de bevalling zijn verslapt?
  • Heb je tijdens de bevalling letsel opgelopen door inknippen, inscheuren of vacuümextractie?

Bij 80% van alle vrouwen die hun eerste baby krijgen is de bekkenbodem niet volledig hersteld. Dit kan ook het geval zijn zonder dat de vrouw dat zelf merkt. Een bevalling betekent een zware belasting voor de bekkenbodem. Zonder goede zorg kan dat allerlei gezondheidsproblemen opleveren.
 

bekkenfysiotherapeut Rotterdam

Bekkenfysiotherapie na de zwangerschap

Bij de eerste afspraak bespreken we je wensen en eventuele klachten. Je krijgt uitleg over de anatomie van het vrouwelijk lichaam en de samenhang tussen de buikorganen en het gehele lichaam na een zwangerschap. Onze bekkenfysiotherapeut combineert haar kennis van de bekkenbodem-, manuele en trainingstherapie om een structurele oplossing voor je klachten te bieden.

Met een scala aan miogelijke behandeltechnieken (manuele therapie, Mulligan technieken, inwendig onderzoek (indien nodig) en krachttraining, kunnen normaal gesproken alle klachten worden verholpen.

Op zoek naar bekkenfysiotherapie in Rotterdam?

Heb je sinds je bevalling last van een pijnlijke of instabiele bekkenstreek, heb je last van urineverlies of heb je tijdens de bevalling letsen opgelopen? Met de juiste bekkenfysio therapie kan Mothers in Motion Rotterdam je klachten verhelpen. Neem contact op voor informatie of een afspraak.

Contact opnemen