Prenatale training "Ready for Delivery"

Sport & specialistische begeleiding tijdens de zwangerschap
Met ons prenatale sportabonnement kun je bij ons voor €60,- p/m onbeperkt deelnemen aan verschillende specialistische groepslessen, of (onder begeleiding) trainen in onze fitnessruimte. We bieden daarnaast personal training, (bekken) fysiotherapie, workshops en verschillende prenatale combinatiepakketten aan om je fit en klachtenvrij door zwangerschap en bevalling te helpen.
Ik nodig je uit om langs te komen voor een gratis proefles waarna we kunnen bespreken wat je behoeften zijn en hoe jouw ideale "ready-for-delivery" trainingsprogramma eruit ziet.
Plan een gratis proefles

sport en begeleiding tijdens de zwangerschap - Rotterdam

prenatale-pakketten_20191029-NL-sm.png

Sport & begeleiding tijdens de zwangerschap:

Stappenplan "Essentials", bestaat uit de intake, workshops en een sportabonnement (1, 4 & 5) en biedt een prima basis.
Wil je meer kies dan het "Complete" pakket met de vijf stappen:

intake en persoonlijk traiingsprogramma

1. Intake & fysieke analyse voor een veilige, fitte zwangerschap

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam vele veranderingen door. Aan de voorzijde groeien de baby en de borsten, waardoor er een ander evenwicht ontstaat in de wervelkolom, het bekken en de onderste ledematen. De prioriteit van het Mothers in Motion’s programma is om op een veilige en verantwoorde manier te trainen en klachten als pijn of bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit te voorkomen. Om dit te bereiken wordt je voorafgaand aan je training uitgenodigd voor een prenatale intake, die inzicht moet geven in jouw uitgangssituatie. Tijdens deze intake wordt een uitgebreide analyse uitgevoerd van je lichaam, waarbij je (medische en/of sport) voorgeschiedenis wordt geïnvetariseerd en je gewrichts- en spierfunctie (lengte, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid) worden getest. Deze fysieke analyse is noodzakelijk voor de opstelling van jouw persoonlijke trainingsprogramma voor het bereiken van het voor jou optimale resultaat.

prenataal traningsschema

2. Sport start-up: Sportinstructie & personal training

Om effectief én veilig te trainen is het belangrijk dat oefeningen technisch correct worden uitgevoerd. De veiligheid van jou en je baby staan voor ons bovenaan! Tijdens de Sport Start-Up krijg je 2 individuele personal trainingssessies. Tijdens deze sessies leren we je de belangrijkste basisoefeningen (die ook in de groepslessen veel voorkomen) begrijpen en optimaal uitvoeren. Bij de sessies wordt gebruik gemaakt van spiegels voor directe visuele feedback.Tijdens de personal trainingsessies wordt gelet op een goede houding en uitvoering en wordt uitgelegd welk effect de oefeningen moeten hebben. 

Ook na de start-up sessies is begeleiding altijd beschikbaar. Voor vragen over je training, bepaalde spieren of oefeningen kun je bij ons terecht tijdens de dagelijks ingeroosterde trainingsuren ('Training in de zaal', waarbij altijd een gecertificeerd trainer aanwezig is). Door meer keren per week te trainen bereik je een optimaal resultaat en is het vaak mogelijk te trainen tot 1 à 2 weken voor je bevalling, soms zelfs tot in de 40ste week!
 

echografie.png

3. Prenatale echografie van de buikspieren

Het correct gebruiken en trainen van de (diepste) buikspier tijdens de zwangerschap kan schade aan de buikwand voorkómen. Denk hierbij aan zaken als een uitgerekte buikwand, een splitsing van de rechte buikspieren (diastase), een navelbreuk of extra druk op de organen in het bekken. 

Als onderdeel van het Mothers in Motion stappenplan krijg je door middel van een prenatale echografie van de buikspieren meer inzicht in de anatomie van de buikspieren. Tijdens een speciale buikspiertraining leer je onder echogeleide (biofeedback) de juiste spier op de correcte manier aan te spannen in de verschillende posities, te weten in ruglig, zit en stand. 

Prenatale workshops: voorbereiding op de bevalling

4. Prenatale workshops: voorbereiding op de bevalling

Mothers in Motion biedt 5 workshops aan ter voorbereiding op je bevalling. In deze workshops krijg je praktische tips, informatie en oefeningen om tijdens je zwangerschap en bevalling toe te passen. Alle workshops zijn erop gericht zo fit en klachtenvrij mogelijk je zwangerschap en bevalling door te komen én na de bevalling snel en zo goed mogelijk te herstellen. Voor een optimaal resultaat kan de eerste workshop het best vroeg in de zwangerschap worden gevolgd. De workshops 2 t/m 5 worden doorgaans gestart vanaf week 30. Klik hier voor actuele workshopdata. De voertaal van onze workshops is doorgaans Engels, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken.

  • Workshop 1: De spieren van de bekkenbodem en de buikwand

  • Workshop 2: De bevalling

  • Workshop 3: De ademhaling

  • Workshop 4: Do's & Don'ts tijdens de kraamperiode

  • Workshop 5: Partner-les

Moeders die al eerder een baby hebben gekregen kunnen naar wens in plaats van de workshopreeks kiezen voor 2x een zwangerschapsmassage.

sporten tijdens de zwangerschap, Rotterdam

5. Onbeperkt fitness en groepslessen

Als je lid bent van Mothers in Motion kun je bij onze sportschool in centrum Rotterdam onbeperkt deelnemenen aan onze groepslessen speciaal voor zwangeren ( klik hier voor het actuele rooster). Deze lessen zijn ontwikkeld om conditie, kracht en flexibileit te trainen en gericht op die spiergroepen die het tijdens de zwangerschap en bevalling het zwaarst te verduren krijgen. Preventie van klachten en het mogelijk maken van een voorspoedig herstel na de bevalling staan hierbij centraal. De expertise van de docent(en) en de variatie in kracht- en conditie oefeningen zorgen er voor altijd veilig traint, maar wel met pit! Daarnaast ben je altijd welkom om met onbeperkt zelfstandig of onder begeleiding te trainen in onze fitnessruimte. Je kunt zelf een keuze maken die het beste past bij jouw voorkeur én agenda en zo vaak komen als je wilt!  

Kosten & kennismaking

Onbeperkt prenatale groepslessen & fitness €60,- p/m
Prenataal stappenplan "Compleet" € 762,
Prenataal stappenplan "Essentials" € 594,

Je kunt ook een 'à la carte' keuze maken uit onze diensten. Wel is "bekkenbodem, rug & buik check-up" een verplichte en onmisbare eerste intake, om verantwoorde en effectieve training te kunnen garanderen. 
 
Bel 010 217 9340 voor informatie of neem contact op om een kennismaking of gratis proefles te plannen.

Plan een gratis proefles